Арсен Венгер защити новия разширен формат на Световното клубно първенство и

...
Арсен Венгер защити новия разширен формат на Световното клубно първенство и
Коментари Харесай

Венгер защити новия формат на Световното клубно първенство

Арсен Венгер отбрани новия уголемен формат на Световното клубно първенство и отвърна на множеството критики, че ще се увеличи рискът от травми на играчите.

Бившият ментор на Арсенал Венгер, който е началник на отдела на ФИФА за глобално развитие, също по този начин счита, че новият формат, в който 32 тима ще се състезават на всеки четири години, дава отговор на търсенето за по-добри шампионати.

" Приемам, че футболният календар е претрупан, само че това е съревнование, което ще се организира на всеки четири години и, несъмнено, интервалът на отмора по време на конкуренцията и по-късно би трябвало да се съблюдава ", сподели Венгер.

" Благосъстоянието на играчите през последните 20 години също се е нараснало фрапантно, когато погледнете предварителната защита на травмите, възстановителната работа, храненето и напредъка на медицинските технологии ".

" Неузнаваемо е от това, което беше. Също по този начин ВАР помогна за отбраната на играчите, защото те знаят, че не могат да се скрият от неприятни влизания, които предизвикват травми. Така че като цяло има големи усъвършенствания в региона на благосъстоянието и ние желаеме да продължим с този прогрес ", добави той.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР